Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 412

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433
SCHIEBROEK SOLIDAIR
SCHIEBROEK SOLIDAIR

SCHIEBROEK SOLIDAIR

We wonen in een fijne wijk waar nog altijd het dorpse karakter heerst van voor 1941. Een plek waar we niet vergeten om naar elkaar om te kijken. Juist nu, in tijden van gigantisch gestegen energiekosten en inflatie, is het voor een deel van onze wijkbewoners niet eenvoudig om het hoofd boven water te houden. Zorgen om de komende rekeningen voor energie, de vraag of er nog geld over is voor eten of voor de verjaardag van je kind. De weg naar steun is lang, ondoorzichtig en vaakonzeker. Daarom is er een Tasforce opgericht door de Wijkraad Schiebroek. In die Taskforce zitten vertegenwoordigers van o.a. bewonersorganisatie LiS, welzijnsorganisatie Gro-Up, corporaties Havensteder en Hef Wonen (voorheen Vestia), Goede Herderkerk e.a. In november/december is een solidariteitsactie gestart. Om zo onze buren door deze barre tijden te helpen. En daarbij is jouw hulp zeer welkom.

Energiearmoede

Energiearmoede is meer dan het niet kunnen betalen van je rekeningen. Het zorgt voor stress en zorgen, waardoor weer andere problemen en klachten kunnen ontstaan. We wonen in een mooie diverse wijk met best grote verschillen, waar op zich niets mis mee is. Maar als de verschillen tussen wel en niet mee kunnen doen te groot worden, dan heeft dat gevolgen voor iedereen. Dat mogen we niet laten gebeuren en daarom is er de grote Solidariteitsactie die voorlopig nog doorgaat.

Solidariteit in Schiebroek

Voor elkaar zorgen zit in het DNA van onze wijk. Ooit bezorgden we kinderen uit o.a. Belfast in Noord-Ierland een heerlijke en onbezorgde zomervakantie en is het voormalige Foster Parents Plan hier opgericht. Er zijn tal van onderwijsinstellingen gehuisvest in de wijk voor jongeren die extra hulp nodig hebben en er is (van oudsher) een sterk verenigingsleven, waarin we met elkaar dingen voor elkaar krijgen. Daaarom zijn we vol vertrouwen dat onze dorpsgemeenschap ook nu weer de handen ineen slaat.

Iedereen kan meedoen!

Bedenk ook wat je zelf misschien kunt doen. Doneer bijvoorbeeld deze keer je statiegeld aan de actie! Vraag of gun kinderen een heitje voor een karweitje om zo andere kinderen in de wijk te kunnen helpen. Breng eten naar het Uitdeelpunt Schiebroek, Meijersplein-Zuid 36.

Bedenk samen met de buren/collega’s een leuke actie en probeer zo wat geld op te halen wat je kunt storten op

NL 97 RABO 0314 110402 t.n.v. sbo Leven in Schiebroek ovv. Energie Steunfonds Schiebroek

Iedereen kan helpen

Kun je niets missen maar wil je wel graag helpen, of wil je meer doen dan alleen geld doneren of in actie komen?

Meld je dan aan als vrijwilliger bij de buurvrouw (info@buurvrouwrotterdam.nl) want Samen zijn we Schiebroek en Samen kunnen we er toe Doen.