Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 412

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433
START EEN BEWONERSINITIATIEF!
START EEN BEWONERSINITIATIEF!

START EEN BEWONERSINITIATIEF!

Heb jij een goed idee voor jouw wijk? Zo’n idee dat Rotterdam nog beter, leuker en gezelliger maakt? Dan verwelkomen we je graag bij de workshop ‘Start een bewonersinitiatief’ op woensdag 15 juni 2022. Want elke Rotterdammer met een goed idee voor de stad kan rekenen op hulp en advies om zijn/haar bewonersinitiatief waar te maken.

Tips en inspiratie
Tijdens de workshop kun je jouw idee met ons bespreken en krijg je tips en inspiratie om er een succes van te maken. Neem vooral je medeorganisatoren mee, want dit is een mooie kans om samen te starten! Ook is er volop gelegenheid om met andere initiatiefnemers ervaringen uit te wisselen. Kortom, je gaat met een dosis frisse energie naar huis.

Jouw opbrengst na de workshop
Een mooi uitgewerkt bewonersinitiatief.Je weet met wie je kan en wil samenwerken.Je weet wat je nodig hebt om jouw initiatief uit te voeren.Je weet hoe je je initiatief verder onder de aandacht brengt.Je weet welke stappen je gaat zetten: van hoe je aan voldoende geld komt om je idee uit te voeren t/m de uitvoering van je initiatief.Aanmelden
Meld je aan via onderstaande knop. Of beter nog… nodig mensen uit om samen naar deze workshop te komen. Twee paar ogen zien meer dan één! Vermeld dat dan wel even bij je aanmelding.

Aanmelden voor de workshop
Waar & wanneer?
Verzamelgebouw ’t Klooster
Afrikaanderplein 7 (7 minuten lopen vanaf metrostation Rijnhaven)
Woensdag 15 juni
9.30 – 12.00 of 19.00 tot 21.30 uur
(tijdsblok met meeste inschrijvingen gaat door)

Informatie
Heb je vragen of wil je meer weten over deze workshop of bewonersinitiatieven in Rotterdam? Neem contact op met Opzoomer Mee via 010 – 213 10 55 of bewonersidee@opzoomermee.nl.


Nieuwe regeling bewonersinitiatieven
Rotterdammers met een goed initiatief voor hun buurt kunnen een bijdrage aanvragen om hun initiatief te realiseren. Voorbeelden zijn meer groen in de straat, een lampionnenoptocht voor kinderen, een cultureel festival of een activiteit voor ouderen om samen te bewegen. Het kan ook een idee zijn om buurtbewoners te helpen elkaar beter te leren kennen of om de buurt er prettiger te laten uitzien. Onlangs is de regeling voor bewonersinitiatieven in Rotterdam vernieuwd. Vooral voor de initiatieven tussen 2.500 tot en met 20000 euro is het nodige veranderd. Daar mogen je wijkgenoten over stemmen! Ook daar krijg je tijdens de workshop alles over te horen. Klik hier voor meer informatie.