Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
De Zonnebloem Groot Schiebroek
De Zonnebloem Groot Schiebroek

De Zonnebloem Groot Schiebroek

Schiebroek kent verhoudingsgewijs veel mensen met een lichamelijke beperking die aan huis gekluisterd zijn. Dat zijn deels gepensioneerden, maar het kunnen ook jongere mensen zijn.

Eenzaamheid is onder deze mensen vaak een serieus probleem. 

In de meeste gevallen ervaren mensen met een lichamelijke beperking meer problemen om in contact te kunnen komen met andere mensen. Maar zeker ervaren zij ook problemen in het ondernemen van activiteiten, omdat zij hierin vaak afhankelijk zijn van anderen. 

Bent u een van deze mensen? 

Gelukkig zijn er vrijwilligers van de Zonnebloem die zich uwlot aantrekken!

De Zonnebloem houdt zich bezig met diverse activiteiten:• Onze bezoekvrijwilligers gaan  regelmatig langs bij mensen met een lichamelijke beperking (wij zeggen: onze deelnemers)• Verder organiseert de Zonnebloem in Schiebroek een groot aantal activiteiten voor de deelnemers. Dat kan zijn een keer naar een museum of film, maar ook een bezoek aan een Kerstmarkt of bijvoorbeeld de Efteling. Het programma wordt jaarlijks aangepast aan de wensen van de deelnemers.• De Zonnebloem organiseert vakanties voor onze deelnemers. 

Spreken de activiteiten u aan en heeft u een lichamelijk beperking? Mist u het contact met andere mensen? Kunt u moeilijk alleen op pad gaan en heeft u behoefte aan gezelschap en hulp hierbij? Woont u in Schiebroek? Meldt u dan aan als gast van de Zonnebloem! U kunt dit doen door contact op te nemen met Anja, bestuurslid Activiteiten of Sylvia, voorzitter van de Zonnebloem Groot- Schiebroek. De telefoonnummers vindt u hieronder.

Bent u gezond en fit? Heeft u warme belangstelling voor andere mensen en trekt u zich het lot van de ander met een lichamelijk beperking aan? En wilt u zich inzetten voor uw medemens? Wellicht spreken de activiteiten van de Zonnebloem u dan aan en wilt u vrijwilliger worden bij de Zonnebloem. Neem dan graag contact met ons op. Wij hebben ook u hard nodig!

Wilt u eerst nog wat meer weten over het werk van de Zonnebloem in Schiebroek? Onze activiteiten staan op de website https://www.zonnebloem.nl/rotterdam-groot-schiebroek; klik daar op “Activiteiten”. Of bezoek onze FaceBookpaginahttps://www.facebook.com/zonnebloem.grootschiebroek.

Maar voor meer informatie kunt u ook direct contact met ons opnemen. U bent welkom voor een kennismakingsgesprek. Wij zijn bereikbaar via onderstaande telefoonnummers. 

Wellicht tot gauw!

Anja van Weijen, bestuurslid Activiteiten, telefoonnummer: 06 10 78 69 41

Sylvia Lobbe, voorzitter, 06 14 99 31 63