Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
Majestueuze Kastanjes worden gekapt
Majestueuze Kastanjes worden gekapt

Majestueuze Kastanjes worden gekapt

De gemeente heeft een kapvergunning aangevraagd voor maar liefst 17 kastanjebomen aan de Kastanjesingel. Reden: de beruchte bloederziekte.

Al een aantal jaren geleden werd geconstateerd dat de bomen aan de Kastanjesingel allemaal zijn aangetast door deze ziekte. Tot op heden is daar nog geen bestrijdingsmiddel tegen gevonden!

Om de singel niet gelijk een kaal aanzien te geven werd oorspronkelijk besloten de kap van de bomen geleidelijk te doen, te spreiden over een aantal jaren.  Dit ook in de hoop op het tussentijds vinden van een remedie. Zo zijn in de afgelopen jaren al een aantal bomen gekapt. 

Helaas is de progressie van de ziekte dusdanig dat het niet veilig en verantwoord meer is om nog al te lang met die kap te wachten, vandaar deze aanvraag. Een remedie is er nog altijd niet dus het wordt inderdaad een kale boel, althans voor een bepaalde periode. Het is de bedoeling om de singel opnieuw te beplanten met een andere soort kastanjeboom (Italiaanse paardenkastanje) die minder vatbaar is voor de ziekte. Dus in ieder geval op termijn zal onze Kastanjesingel weer met recht zo heten!

NB: er zullen naar verwachting nog wel een paar van dit soort aanvragen komen: de kastanjebomen op de Wilgenplaslaan zijn in dusdanig slechte staat dat de schors al loslaat!

We houden u op de hoogte.