Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
Salix: Nieuwbouwcomplex Teldersweg
Salix: Nieuwbouwcomplex Teldersweg

Salix: Nieuwbouwcomplex Teldersweg

Op 7 oktober jl. was het eindelijk zover: het startsein voor de nieuwbouw aan de Teldersweg werd gegeven. Jaren lang had Schiebroek met toenemende ergernis aangekeken  tegen twee leegstaande schoolgebouwen en een almaar verder vervallend kerkgebouw: de eens zo markante Vredevorstkerk met zijn piramidedak. Maar op het terrein waar deze panden stonden zal een nieuwbouwcomplex komen , Salix (Wilg) geheten. Er komen 74 betaalbare woningen, 60 appartementen en 14 eengezinswoningen. Een verrijking voorde wijk! Bij de opening werden een aantal zaken, zoals bouwtekeningen van de voormalige kerk en tekeningen voor het nieuwe project (symbool voor verleden en toekomst) in een zogenaamde tijdscapsule geplaatst door wethouder Bas Kurvers, door Accresco (de projectontwikkelaar) en Marijke van Seventer de voorzitter van LiS, als vertegenwoordiger van de bewoners van Schiebroek. Maar ook het heden werd aan de capsule toevertrouwd: de aannemer doneerde een mondkapje met daarop een wilgentakje en de naam Salix. Slot van de ceremonie: het begraven van de tijdscapsule door de vier vertegenwoordigers, zoals het hoort overeenkomstig de ARBOvoorschriften, dus met een helm op en voor Marijke van Seventer een speciale lichte damesspade.

Foto door: jordybrada.com