Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
Bewoners dienen klacht in over inspraak vliegveld Rotterdam
Bewoners dienen klacht in over inspraak vliegveld Rotterdam

Bewoners dienen klacht in over inspraak vliegveld Rotterdam

Bewoners dienen klacht in over inspraak vliegveld Rotterdam en dienen ook een verzoek in voor schorsing en/of opschorting van het participatietraject Luchthavenbesluit RTHA.

De vereniging Bewonersgroep tegen Vliegtuigoverlast (BTV) heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman en bij de betrokken overheden (ministerie, provincie en gemeenten) over de inspraakprocedure over de toekomst van luchthaven Rotterdam en heeft ook tevens verzocht aan de aangehaalde overheden om het participatietraject te schorsen en/of op te schorten.

De vereniging vindt dat de inspraak stuurt in de richting van uitbreiding van de luchtvaart op Rotterdam The Hague Airport. De mening van de BTV wordt verzwegen en deelname van de BTV aan de inspraakprocedure wordt tegengewerkt.

De BTV stoort zich aan een recent factfinding rapport, waarin de mening van de BTV wordt doodgezwegen en de indruk wordt gewekt dat alle insprekende partijen het met dit rapport eens zijn. Dit rapport wordt gebruikt als input voor de verdere procedure.

De vereniging eist een rectificatie van het rapport en heeft de overheden dringend verzocht de inspraakprocedure op te schorten totdat het geschil over het rapport is opgelost.

De BTV vindt een luchthaven omgeven door woonwijken niet meer van deze tijd en zou moeten worden verplaatst. De locatie biedt ruimte aan alternatieve invulling, zoals een centraal park, waterberging en woningbouw. Deze alternatieven blijken voor de luchthaven tijdens de inspraakprocedure onbespreekbaar, zelfs een breekpunt.

Meer informatie:

Alfred Blokhuizen, voorzitter BTV

Tel. 06-28557325