Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
Koninklijke onderscheiding voor Marijke van Seventer
Koninklijke onderscheiding voor Marijke van Seventer

Koninklijke onderscheiding voor Marijke van Seventer

Blij verrast werd LiS-voorzitter Marijke van Seventer op 28 april 2021. Wethouder Roos Vermey sprak Marijke toe en echtgenoot Matthijs mocht de eervolle onderscheiding opspelden.

“Beste mevrouw van Seventer,

Wat fijn om u hier vandaag te mogen ontvangen. De Lintjesregen is altijd een bijzondere dag en in deze corona-tijden is het een extra fijn moment. Vanwege de maatregelen bent u in klein gezelschap en ontvangt u uw koninklijke onderscheiding in een mooi blauw doosje. Maar net als voorgaande jaren staan we graag stil bij het waardevolle, vaak onbaatzuchtige werk dat u doet. Juist nu, nu we allemaal behoefte hebben aan positiviteit en saamhorigheid.

Een sociale duizendpoot die achter de schermen enorme bergen werk verzet. Zo kan ik u wel omschrijven. U bent een veelzijdige vrijwilliger bij de Protestantse Wijkgemeente Schiebroek. Daar verzorgt u al twintig jaar artikelen en de geliefde column “Op het randje’ voor het maandelijkse kerkblad. Verder bent u de huisfotograaf, zet u zich in voor het huiskamerproject Zijspoor en coördineert u het project Samen aan Tafel.

Voor veel mensen zou het al een behoorlijke klus zijn om deze bezigheden te combineren met een gezin. Niet voor u. Sterker, u doet nog meer vrijwilligerswerk. Sinds 2004 bent u bijvoorbeeld actief voor de samenwerkende bewonersorganisaties Leven in Schiebroek. Twee jaar later wordt u ook secretaris van de werkgroep Planologie Schiebroek en omgeving. In beide organisaties kennen ze u als iemand met kennis van zaken, met oog voor de leefbaarheid en de belangen van wijkbewoners.

In 2012 staat u aan de wieg van Stichting Gedenkbos Schiebroekse Park. Als secretaris verzorgt u de correspondentie met gegadigden, regelt u publiciteit en handelt u subsidieaanvragen af. Mede dankzij u kunnen nabestaanden een boom planten ter nagedachtenis aan hun dierbaren.

Uw jarenlange energieke, vrijwillige inzet wordt zeer gewaardeerd. Als blijk van die waardering heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander u benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie bekroning van uw werk.”