Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
Petitie voor beter maaibeleid
Petitie voor beter maaibeleid

Petitie voor beter maaibeleid

We hebben er in de afgelopen tijd al meerdere keren staaltjes van gezien: het nogal ‘enthousiaste’ maaibeleid van de gemeente Rotterdam in onze mooie tuinstad richt een ware verwoesting aan. Natuurlijk doet de gemeente dit niet zelf: zij huren er aannemers voor in. Maar… die aannemers moeten de opdracht krijgen om verantwoord om te gaan met de natuur.

Een voorbeeld van het maaibeleid dat we u niet willen onthouden is dat van de Meidoornsingel. Bewoners van die singel zijn trots op hun mooie groene omgeving en verwachten dat daar zorgvuldig en met respect mee wordt omgegaan. Dat gebeurt in ieder geval niet door de aannemer die vorig jaar huishield. Een bewoner vertelt: “wij hadden aan de Meidoornsingel aan de kant van het rouwcentrum al jaren een mooie rietkraag waarin veel verschillende planten groeiden en waar vogels broeden en zich konden verstoppen voor predatie door zilver- en kleine mantelmeeuwen, die op de daken zitten te wachten om de meeste jonge eenden op te eten. Met de groenvoorziening in Schiebroek, die het nut van de rietkraag zag, werd de afspraak gemaakt het riet een keer per jaar te maaien en wel in september. Een jaar na deze belofte werd de rietkraag, evenals het gazon, 26 keer per jaar gemaaid en in de groeimaanden eens per week. Resultaat: rietkraag verdwenen en vogels v vogelvrij. De bewoners hebben hier regelmatig over geklaagd, echter zonder resultaat en de belofte dat het groen zou worden hersteld is tot op heden niet gestand gedaan.”

Petitie

LiS meent dat het de hoogte tijd is om in actie te komen. Omdat ook andere wijken met dit probleem te maken hebben is besloten om een petitie te starten.

Teken deze petitie! Er gaat al genoeg mooi groen verloren in Schiebroek.

https://betermaaienrotterdam.petities.nl