Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/plugins/count-per-day/counter-core.php on line 1517
NIEUWSBRIEF RIJKSWATERSTAAT A16 Rotterdam
NIEUWSBRIEF RIJKSWATERSTAAT A16 Rotterdam

NIEUWSBRIEF RIJKSWATERSTAAT A16 Rotterdam

Expo A16 Rotterdam gesloten voor publiek

De Expo A16 Rotterdam heeft afgelopen zaterdag 17 oktober tot nader orde haar deuren gesloten voor het publiek. Die keuze is gemaakt in verband met de aangescherpte maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Komende tijd is het voor publiek niet mogelijk om je aan te melden voor een bezoek aan de Expo. Bezoekers die al een tijdslot hadden gereserveerd ontvangen persoonlijk bericht. Houd de website in de gaten wanneer de Expo A16 Rotterdam weer opent.  
Rottemerentunnel: onderwaterpuzzel van beton en staal

Een belangrijke schakel van de A16 Rotterdam is de Rottemerentunnel in het Lage Bergse Bos en onder de Rotte door. De bouwmethode van deze ruim twee kilometer lange tunnel is in verschillende opzichten bijzonder. ‘De Rottemerentunnel wordt gebouwd met een open bouwput-methode’, vertelt Arie Loef, projectmanager van de tunnel namens bouwcombinatie De Groene Boog. ‘Simpel gezegd: we graven een gat van zo’n vijf meter diep en ruim twee kilometer lang. Om de grond aan de zijkanten tegen te houden brengen we eerst damwanden aan, zo’n vijftien meter diep.’ Lees hier het volledige artikel.
Kwaliteit van het zand, puin en asfalt
Elke laag zand, puin en asfalt die bij de A16 Rotterdam wordt aangebracht, moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Aan laborant Liam van Erkel de taak om te zorgen dat alle lagen aan die eisen voldoen. We spreken Liam over wat zijn werk als laborant bij de A16 Rotterdam precies inhoudt. Lees hier het hele interview met Liam. 
ColofonDit is een uitgave van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op onze projectwebsite of op de website van Rijkswaterstaat.Heeft u vragen?
Stel ze via a16rotterdam@rws.nl. U kunt (ook) gratis bellen met onze landelijke informatielijn: 0800-8002. Dit nummer is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10.00 tot 18.30 uur.Aanmelden nieuwsbrief
Kent u mensen die deze nieuwsbrief ook willen ontvangen? Aanmelden kan via Nieuwsbrieven Rijkswaterstaat.