Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 412

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.leven-in-schiebroek.nl/wp-content/themes/kahuna/cryout/prototypes.php on line 433
Uit de oude doos…
Uit de oude doos…

Uit de oude doos…

In LiS-magazine van april/mei 2023 – Schiebroek van Toen vertelt Nel van ’t Wout haar verhaal over Schiebroek. Zij trouwde met Jan van ’t Wout, wiens ouders een comestibleszaak hadden aan de Plataanweg. Comestibles staat voor fijne waren.

Lees vooral het verhaal. Er was echter niet voldoende ruimte in het blad om alles af te drukken. Nell gaf ons het boekje waarmee Jan de bestellingen ophaalde. U kunt het hier inzien, let vooral even op de prijzen!

Boekje comestibleszaak van ’t Wout

Er cirkelt ook een filmpje rond dat in het Stadsarchief te vinden is. Het filmpje is ooit gedraaid in De Brandaris, waar de Schiebroekse Gemeenschap (voorganger LiS) filmmiddagen voor kinderen organiseerde. Het is in feite een promotiefilmpje voor de winkeliers in het dorp. Erg leuk om te zien.

Filmpje Oud-Schiebroek

Oude kiekjes brengen herinneringen terug. Er zijn in de loop van de jaren veel oude foto’s bij onze redactie beland.

Soms krijgen we ook oude foto’s of krantenartikelen toegestuurd. Zo ook onderstaand bericht uit het Rotterdamsch Nieuwsblad van 10 mei 1940, een memorabele datum…

Heeft u ook nog oude foto’s van Schiebroek? Stuur ze ons, dan plaatsen we ze hier en kan iedereen er van meegenieten.

E-mail: redactie@leven-in-schiebroek.nl

In opdracht van woningbouwvereniging “Onderling Belang” ontwierp de Hillegersbergse architect LN. Krijgsman “40 normale en 14 woningen voor grote gezinnen”. De woningen werden gebouwd nabij de Eikenlaan en den Kastanjesingel op een perceel van N.V. Molenvliet. De huren bedroegen tussen de 5 en 5,50 gulden per week. Deze woningen kennen we nu als “De Lage Bloemen” (Clematisstraat e.o.)