Wie dezer dagen in het Wilgenplaspark wandelt wordt geconfronteerd met hele grote voetafdrukken. Alsof er een Reus in de nachtelijke uren door het park heeft gestapt. Onze mailbox liep vol met foto’s en opmerkingen. Het duurde minstens een halve dag voordat we ontdekten wie dit heeft gedaan. Het blijkt de dienst Stadsbeheer te zijn. Volgens deze dienst hebben bewoners hierom gevraagd, maar dat kun je je afvragen. Het is zo’n verstoring van het landschap dat je je niet kunt indenken dat iemand daarom heeft gevraagd.

De reden schijnt te zijn dat het pad niet alleen door fietsers maar ook door voetgangers wordt gebruikt. Dat is gewoon normaal: op een fietspad mag je ook lopen. Wat anders is dat er niet altijd rekening met elkaar wordt gehouden. Normaliter plaatst men dan om het nog maar even te benadrukken borden met de titel voet- en fietspad.

Tja…

Bijzonder is ook wel te noemen dat over dit onderwerp niet gecommuniceerd is met de inwoners van Schiebroek. Inmiddels is er richting Stadsbeheer en gebiedscommissie gecommuniceerd dat dit echt niet kan in een park en dat er een andere oplossing moet komen. En dan graag ook gelijk een oplossing voor de brommers/scooters die dit pad gebruiken of liever gezegd misbruiken en de loslopende honden (dit is geen uitlaatzone). Beiden zorgen regelmatig voor een gevaarlijke situatie.

Advies: snel verwijderen!