We blijven open! Helaas geen tweehonderd, geen 54, maar dertig mensen in Theater De Buurvrouw. Toch geloven wij juist nu in de kracht van ontmoeten en verbinding. Dit alles op een veilige 1.5 meter in een fijne zaal waar de ventilatie goedgekeurd is. In het onderstaande bericht laten we jullie weten wat er komende periode niet doorgaat. Dit is natuurlijk begrijpelijk en daarnaast ook jammer. Gelukkig is er ook goed nieuws: we hebben een corona-proef theateraanbod gemaakt voor steeds 30 mensen. We hopen van harte dat dit doorgang kan vinden.

De voorstelling Aadje Piraatje van 25 oktober wordt verplaatst naar 17 januari om 11.00u. Mocht blijken dat er dan nog niet 100 mensen in theater mogen is er een tweede voorstelling mogelijk. We houden iedereen van deze voorstelling op de hoogte.
Ook het Natte T Festival en de Tijdmachien, konden niet doorgaan. Deze verplaatsen we naar een later tijdstip. Daarover berichten wij jullie als we meer weten.
De voorstelling Tobias en zijn kameel en het optreden van Duo Lascusa gaan helaas ook niet door. Marite en Santiago van Duo Lascusa zeiden er het volgende over: ‘Als musici is het niet optimaal om met zulke onzekerheid te werken. We willen voor jullie graag met volle hart en geest spelen en helaas is het op deze manier niet mogelijk’.

Voor oktober, november en december staan er – ondanks corona – een aantal voorstellingen gepland in het theater. Allen met maximaal 30 personen, inclusief kinderen. Voorstellingen/ workshops waar nog beschikbaarheid voor is:

Ladder naar de maan, peuter/kleuter/groep 3 voorstelling, 1 november 11.00u (extra beschikbaarheid) en 14.30u (uitverkocht)
Bom, bom, bom, bom, bom, bom, bom, bom…
Zeven uur. Tijd voor Kaatje om naar bed te gaan. Maar…
Zijn álle eendjes wel in het water? Staat de maan wel aan?
En wat moet je met die wiebelbenen? Nee, naar bed gaan gaat zomaar niet.
Dat is een heel karwei!
Kom en zing gezellig mee! Je valt zeker niet in slaap. Alhoewel…

Mantra-avond, Mantra’s en krachtliederen uit alle windstreken, 6 november 19.30u
Op deze avond word je door Frederike Schonis meegenomen in de wereld van het zingen met prachtige mantra’s en wereldliederen. Iedereen kan instappen en zich mee laten nemen in het gezamenlijke zingen, ongeacht ervaring of niveau.
We zingen meditatieve liederen en mantra’s uit diverse religieuze en spirituele richtingen, soms eenstemmig, dan weer eenvoudig meerstemmig, in verschillende talen. De melodieën zijn eenvoudig en door iedereen makkelijk te leren. De boodschap is universeel en geeft ruimte aan ieders beleving. Overal ter wereld vind je prachtige liederen die je diep in je ziel kunnen raken. Door het veelvuldig herhalen van de korte melodieën kun je je gedachteloos mee laten nemen in een nieuwe ervaring.

Verbinding door muziek, afwisselend en multicultureel, 14 november 15.30u en 19.30u
Annelies Lapre, Corinne Moerbeek en Fatima-Zohra Buurman, drie muzikale vriendinnen, presenteren een afwisselend multicultureel programma. Verbinding vinden zij in Nederlands-, Engels- en Spaanstalige muziek. Herkenbare, soms traditionele, liedjes worden gezongen; afgewisseld met eigen composities met invloeden uit de hele wereld.

Bakkie Troost, 22 november, 14.30u
In deze moeilijke tijden komt de Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten graag langs met een Bakkie Troost, een laagdrempelige, gezellige ontmoeting voor ouderen.
Thea Rigetti en Corry van den Akker praten met het publiek over deze tijd en zingen onder pianobegeleiding van Jos van der Hoff liedjes van toen en nu.

Turkse Songs in Jazzy Setting, 12 december, 20.00u
Een sfeervolle avond waar de meeste bekende Turkse liederen van alle tijden gezongen worden door Ezgi Köroğlu. Zij heeft een geweldige podium show waarin zij, begeleid door Selim Doğru (piano) en Ruud Bergamin (sax), de vrolijke, kleurrijke en swingende liederen uit diverse genres aanstekelijk vertolkt. Jazzman Ruud Bergamin improviseert en pianist Selim Doğru zorgt ervoor dat dit vrolijke geheel een eenheid blijft.

Kaartjes zijn alleen online te reserveren via: https://debuurvrouwrotterdam.stager.nl/web/tickets

Natuurlijk is alles onder voorbehoud. Als er nieuwe (strengere of juist soepelere) maatregelen komen bekijken wij alle voorstellingen weer opnieuw. Uw en onze gezondheid staat voor ons bovenaan.

Let op: Naast de inmiddels bekende maatregelen, vragen we je tijdens je bezoek aan Theater De Buurvrouw om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van Theater De Buurvrouw, zoals tijdens de inloop en uitloop van de voorstelling. Als je in de zaal hebt plaatsgenomen op je stoel kun je het mondkapje weer afdoen.