Pensionado’s bij Actief Fysiotherapie

Actief Fysiotherapie neemt binnenkort afscheid van twee gewaardeerde collega’s: Luuk Wensing en Hans Post. Beide fysiotherapeuten van Actief gaan met pensioen nadat zij ruim veertig jaar hun vak, met veel plezier, hebben uitgeoefend.

Luuk Wensing behoort tot de maatschap van Actief sinds de oprichting op 1 april 1982. Na zijn fysiotherapie opleiding volgde hij de opleiding tot manueel therapeut. De laatste jaren  begeleidde hij, als lid van het Parkinsonnetwerk, veel cliënten die lijden aan de ziekte van Parkinson. Hoewel Luuk altijd met veel passie en plezier zijn vak heeft uitgeoefend, ziet hij niet tegen zijn pensionering op. “Het is na ruim veertig jaar weer een nieuwe fase waarin ik meer tijd en ruimte krijg om te genieten van andere mooie dingen in het leven. Ik vind het heerlijk om op mijn fiets te stappen en van de natuur te genieten “

Wel vind Luuk het jammer dat hij het veertigjarig bestaan van de maatschap in 2022 niet meer als actief lid zal meemaken. “ Een praktijk welke je van het begin af aan hebt opgebouwd en is gegroeid van een maatschap met 4 collega’s naar een bedrijf met 20 collega’s, dat doet wel wat met je. Veertig jaar bestaan zou dan wel een bekroning zijn, aldus Luuk.

Hans Post is als fysio- en manueel therapeut minder lang betrokken bij Actief. Hans trad in 2003 toe tot de maatschap. Daarvoor runde hij een solopraktijk in 110-Morgen, op de plek waar nu Medisch Centrum Hillegersberg is gevestigd. Van deze stap heeft Hans nooit spijt gehad:  “Integendeel. Het werken in teamverband met fijne collega’s heeft mij veel gebracht. Alle collega’s bij Actief hebben zo hun eigen specialisatie waardoor je veel meer voor je cliënten kan betekenen dan wanneer je in je eentje een praktijk hebt.” 

Ook Hans Post ziet niet tegen zijn pensioen op: “ Ik ben gek van Frankrijk en zal daar vaak te vinden zijn, dat lijkt mij heerlijk. Daarnaast weet ik dat we een mooi bedrijf achterlaten, daar maak ik mij geen zorgen over “.

Opvolging

Actief Fysiotherapie is al enkele jaren bezig met een geleidelijke opvolging van de collega’s die binnenkort met pensioen gaan. Naast het feit dat er de laatste jaren een aantal jongere collega’s is aangetrokken, is de praktijk per 1 januari van dit jaar samengegaan met de fysiotherapiepraktijk Boddé/Zuiderent, gevestigd aan de Lijsterlaan in Hillegersberg. 

Door deze fusie telt de praktijk nu twintig fysiotherapeuten en twee administratieve krachten. Met acht vestigingen in Schiebroek, Hillegersberg en Park 16Hoven is Actief de grootste fysiotherapiepraktijk in deze regio.  “Een mooi resultaat”, aldus beide pensionado’s. Luuk Wensing voegt hier nog aan toe: “dit had ik 38 jaar geleden niet durven dromen. Met vier collega’s in een winkelpandje aan de Teldersweg in Schiebroek, nu uitgegroeid tot een mooi bedrijf ! “

Stichting Activos Hillegersberg-Schiebroek.

Activos is een zelfstandige Welzijns-, Vrijwilligersorganisatie. Het doel van de stichting is om aan de vraag van senioren te voldoen om een fijne en zinvolle dagbesteding te creëren. Wij willen met onze activiteiten eveneens bijdragen om eventuele eenzaamheid te voorkomen.

Naast het reguliere aanbod van activiteiten zal er gebruik worden gemaakt van de expertise van vakkrachten voor diverse cursussen en workshops. Door gebruik te maken van de inzet van vrijwilligers, zowel jongeren als senioren, kan de Stichting optimaal inzetten op een zo breed mogelijk activiteitenaanbod. Het motto van Activos is; Actief Samen Sterk.

Vaste locaties van Activos zijn Breggesteyn aan de Mendelssohnlaan 11 brievenbus 41 / 3055 HH  en de Wilgenstaete aan de Hamakerstraat 70 / 3052 JC. Beide locaties zijn zelfstandig wonen. 

Op deze locatie zijn de activiteiten (tijdens de Corona maatregelen) alleen voor bewoners van de locaties toegankelijk, later kunnen ook wijkbewoners aan de activiteiten deelnemen. 

Zonder vrijwilligers geen activiteiten. Daarom is Activos op zoek naar actieve vrijwilligers. 

Enthousiast om als vrijwilliger iets voor senioren te kunnen betekenen, is gast-/gastheer en/of activiteiten begeleiden een passie of vind je het leuk af en toe als muzikant op zondagmiddag voor een kleine groep senioren op te tredenben ben jij de vrijwilliger die wij zoeken.

Interesse gewekt, mail dan naar stichtingactivos@gmail.com of bel naar AnnaMarie ten Haken 06 82460068 of vul het contact-formulier op de website in, dan kunnen we in gesprek gaan met elkaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *