Jan van Arkel, oud voorzitter van bewonersorganisatie Leven in Schiebroek en nog altijd werkzaam in een aantal vrijwilligersorganisaties heeft een lintje gekregen!  “Telefoon voor jou”, zei zijn vrouw, en daarmee reikte ze de telefoon aan hem over. “Ik begreep het eerst helemaal verkeerd”, zei Jan toen de wethouder zich bekendmaakte. “Ik dacht dat hij met een politieke vraag kwam”. Want Jan is ook nog steeds politiek actief.

“Maar toen de wethouder begon aan een opsomming van vrijwilligersactiviteiten, de bewonersorganisatie Leven in Schiebroek, Stichting Gedenkbos Schiebroekse Park, de Planologische werkgroep, het comité Breepleinkerk… toen begon me iets te dagen. Maar toch, toen hij aan het eind zei dat het de Koning behaagde me te onderscheiden en te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Toen was ik toch volkomen overdonderd!”

De lijst van vrijwilligersactiviteiten, meestal in bestuursfuncties, is te lang om hier te noemen. Stuk voor stuk functies waarin Jan zijn steentje bijdraagt aan de samenleving en dan vooral ook Schiebroek. Als Leven in Schiebroek zijn wij blij en trots met deze volkomen verdiende  onderscheiding.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar niet alleen Jan van Arkel werd volkomen verrast door het telefoontje van de wethouder.

Ook oud-bestuurslid Harry Sikkenk werd gebeld door burgemeester Aboutaleb. Harry was tientallen jaren zeer actief in verschillende vrijwilligersfuncties. Jarenlang was hij bestuurslid van de Schiebroekse Gemeenschap (voorloper van LiS) en maakte hij de foto’s voor het magazine. Harry was ook de grote roerganger van Fotoklub Schiebroek.

Het bestuur van sbo Leven in Schiebroek feliciteert Harry Sikkenk met deze welverdiende onderscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *