Eén jaar Schiebroek Gewoon Schoon 

Schiebroek Gewoon Schoon bestaat nu één jaar. Met de hulp van alle vrijwilligers die mee hebben gedaan aan één of meer van de zeven Cleanups en de hulp van alle zwerfafvalrapers die dit vaker doen, is Schiebroek een stuk schoner geworden. Bedankt daarvoor!

Plannen voor 2020

Ook hebben we dit jaar een begin gemaakt op het gebied van preventie van zwerfafval. In 2020 gaan we hier vol enthousiasme mee door. Want, wat niet op straat of in de natuur terecht komt, hoeven we ook niet op te ruimen. En we organiseren weer Cleanups. 

Jullie hulp is zeer welkom

Jullie hulp is daarbij hard nodig en zeer welkom. 

Wil je vrijblijvend op de hoogte worden gehouden van de data van deze schoonmaakacties dan kun je een mail sturen naar schiebroekgewoonschoon@gmail.com of een whatsapp-bericht sturen naar 06-418 16 11.

Vuurwerk

Een mooi begin van 2020 is het gezamenlijk vuurwerk opruimen. Ook Schiebroek doet 1 januari mee met Nieuwjaarsvegen010. Minder milieuverontreinigend en wel zo veilig in verband met het vuurwerk dat nog niet is afgegaan. Ook de medewerkers van Stadsbeheer zullen die dag en de volgende dagen weer hard aan de slag gaan om de rest van het vuurwerkafval en het overige afval op te ruimen. 

Twee Cleanups met na afloop een nieuwjaarslunch

Voor alle zwerfafvalrapers, doeners, kunners en aanpakkers organiseren we op vrijdag 3 januari én op zaterdag 4 januari 2020 van 10.30 uur tot 12.30 uur de eerste twee schoonmaakacties in het nieuwe jaar. We verzamelen bij DOCK op de Teldersweg 287. Om alle vrijwilligers te bedanken, is er aansluitend aan beide schoonmaakacties een heerlijke (warme) lunch.  Wil je die vrijdag of zaterdag  meelunchen, geef je dan op via schiebroekgewoonschoon@gmail.com of 06-418 16 113.

Schiebroek Gewoon Schoon wenst je een Happy Clean Year!

Meer info: schiebroekgewoonschoon@gmail.com

TIPS VOOR MINDER PLASTIC IN HUIS

Hoe kun je thuis iets aan die plastic soep doen én tegelijkertijd geld besparen?

1. Iets meenemen? Maak gebruik van alternatieven. Neem bijvoorbeeld een roestvrijstalen lunchtrommel mee naar werk in plaats van het boterhamzakje.

2. Koop dingen groot in. Wanneer je producten groot inkoopt, zoals voordeelverpakkingen of bulkproducten, bespaar je op plastic verpakkingsmateriaal.

3. Ga naar een verpakkingsvrije winkel. Op meerdere plekken in Nederland is een verpakkingsvrije supermarkt of winkel te vinden.

4. Koop producten op de markt. Is er bij jou geen verpakkingsvrije supermarkt in de buurt? Dan is dit het alternatief.

5. Neem je eigen boodschappentas mee! Een linnen tas is prima.

6. Dek je restjes eten niet af met huishoudfolie, maar maak gebruik van een wasbare bijenwasdoek.

7. Maak van je brievenbus een no-go plastic gebied. Zelfs via je brievenbus komt een hoop plastic je huis binnen. Denk maar eens aan al die reclamefolders. De oplossing? Een Nee-Nee of Ja-Nee-sticker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *