Tijdens het aankomend Kerstreces van Bouwend Nederland zal ook de aannemer EVS Infra Bouw de werkzaamheden aan de Kleiweg tijdelijk neerleggen. Op verzoek van wethouder Bokhove (mobiliteit) zal in deze periode de doorsteek bij de Action worden aangepast en opengesteld om zo de bereikbaarheid voor zowel de bewoners als de winkeliers tijdens de feestdagen te vergroten. 

De doorsteek bij de Action zal tussen 19 december 2019 (einde middag) en 5 januari 2020 open zijn voor het publiek. Op 6 januari 2020 start de aannemer weer met de rioleringswerkzaamheden en moet de doorsteek ten behoeve van deze werkzaamheden weer worden gesloten. 

Fase 2 Werkzaamheden kruising Kleiweg/Uitweg e.o.

Informatie 

Vragen over deze doorsteek kunt u stellen aan het projectteam van de gemeente en EVS Infra Bouw via mail: projecten@evsbv.nl. 

U kunt ons ook persoonlijk spreken in de projectwinkel 108B op dinsdagochtend tussen 8.00 uur en 12.00 uur. 

Nieuwsberichten over het project zijn tevens te volgen via de BouwApp > Reconstructie Kleiweg. Een bericht sturen aan het projectteam kan hier ook. 

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar. 

INFORMATIE

Project 

De kruising Kleiweg-Uitweg met de daaronder gelegen riolering, is vanaf week 34/2019 in onderhoud gegaan en de werkzaamheden duren tot en met week 31/2020. Het betreft een grootschalig en integraal onderhoudsproject. Evides en Stedin voeren werkzaamheden uit aan kabels en leidingen. De RET vervangt rails en spanmasten voor de bovenleiding. Tevens worden er op bepaalde plaatsen verbeteringen aangebracht t.b.v. de verkeersveiligheid. 

Start fase 2 

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fasen. Hierdoor kunnen we de leefbaarheid in en rondom het projectgebied garanderen. Van 4 november t/m 13 maart werken we aan de 2e fase van het project. Op de achterkant van deze nieuwsbrief treft u een faseringstekening met alle fasen en indicatieve data. De uitvoering is afhankelijk van bijv. nutsbedrijven en weersomstandigheden.

Omleidingen fase 2 

Vanaf de Kleiweg, kant van de Straatweg kunt u richting Gasthuis Sint Franciscus of de Rozenlaan rijden (rijrichting van West naar Oost). De Uitweg is in deze fase afgesloten. Verkeersborden geven de actuele situatie aan. Wilt u meer weten over de omleidingen tijdens de verschillende fases? Bekijk dan de website www.rotterdamonderweg.nl. 

Begaanbaarheid fase 2 

Vanaf week 45 gaat de gehele 2e fase in de afzettingen (zie bijlage) De werkzaamheden in de trottoirs rondom restaurant de Snor, worden als eerst volledig afgerond, deze werkzaamheden zijn afgerond voor de kerstvakantie. Na het kerstreces breken wij het trottoir op tussen de Uitweg en de Statenlaan. Er worden loopplanken gelegd ter vervanging van de trottoirs. Woningen en winkels blijven bereikbaar Per fase is het werkvak afgezet met hekken. Deze vakken kunnen niet worden voorzien van een doorsteek i.v.m. de veiligheid. Toezicht en Handhaving en de politie controleren strenger op (brom)fietsers die oneigenlijk gebruik maken van de trottoirs/ loopplanken en/of tegen de verkeersrichting in rijden. 

Parkeren 

U kunt tijdelijk niet parkeren waar gewerkt wordt. Heeft u een invalide parkeerplaats? Neemt u dan contact met ons op.

Hinder 

Het werk veroorzaakt hinder. We proberen de hinder zo veel als mogelijk te beperken. Vooralsnog betreffen de werktijden 07:00 -19:00 uur. Bij een bijzondere gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een verhuizing, begrafenis of bruiloft kunt u contact opnemen via projecten@evsbv.nl of tussen 08:00 uur en 16:00 uur via 06-12093402 op doordeweekse dagen. 

Werkzaamheden derden 

Tijdens het project worden er werkzaamheden uitgevoerd door de kabels- en leidingenbedrijven. Zij verzorgen zelf de informatieverstrekking. Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden van derden? Neem dan contact op met de desbetreffende aannemer. 

Communicatie 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf EVS Infrabouw in opdracht van de gemeente Rotterdam. EVS Infrabouw en de Gemeente werken als één projectteam. EVS Infrabouw informeert u vanuit dit projectteam over de soort werkzaamheden, de te verwachten hinder en de planning. Ook kunt u met uw vragen terecht bij ons project kantoor op de Kleiweg 108 B. Er is elke dinsdag de mogelijkheid om bij ons binnen te stappen tussen 08:00 en 10:00 of op een ander moment als u een afspraak maakt via projecten@evsbv.nl 

Informatie via de “BouwApp

UWAPP:Via de BouwApp blijft u op de hoogte van het project en kunt u uw vragen stellen. Ook de faseringen en omleidingsroute zijn hier te bekijken/downloaden. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play. 

INLOOPOCHTEND: Wekelijks is er op dinsdag tussen 7.30 uur en 10:00 uur een inloopochtend in het informatiepunt aan de Kleiweg 108B. U kunt ook een afspraak maken tussen 10:00 uur en 11:00 uur via e: projecten@evsbv.nl

PROJECTSITE: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kleiweg-uitweg/

RET: Tijdens de werkzaamheden vervallen een aantal haltes voor tram en bus. Informatie over de alternatieve routes en aanvullend vervoer voor minder validen kunt u vinden op: www.ret.nl/omleidingen.

Contact opnemen kan via de RET-klantenservice: 0900 – 500 60 10.

Omleidingsroutes Kleiweg/Uitweg

Er is tijdens de werkzaamheden géén verkeer mogelijk via de Uitweg naar de Rozenlaan en de Kleiweg.

Vanuit Schiebroek is de belangrijkste omleidingsroute via de Melanchthonweg, het Van Limburg Stirumplein en de G.K. van Hogendorpweg naar het Schieplein. Vandaar kan in alle richting verder worden gereden.

De Kleiweg is (tussen de Statenlaan en de Begoniastraat) slechts in één richting berijdbaar. De winkels op  dit gedeelte van de Kleiweg zijn dus alleen vanaf de Straatweg bereikbaar. 

Openbaar vervoer

Omdat tramlijn 8 niet over de Kleiweg kan rijden zal deze via de Straatweg naar het eindpunt van tramlijn 4 op de Molenlaan rijden. 

Bus 174 wordt omgeleid tot het eindpunt van lijn 8 bij de RET-garage op de Kleiweg.

Er is dus géén rechtstreekse verbinding meer vanuit Schiebroek naar NS- station Rotterdam-Noord.

Fase 1: van 19 augustus tot 1 november 2019

Fase 2: van 4 november tot 15 maart 2020

Fase 3: van 16 maart tot 15 mei 2020

Fase 4a van 4 tot 13 december 2019

Fase 4b: van 18 mei tot 19 juni 2020

Fase 4c: van 22 juni tot 31 juli 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *