Nieuw vuurwerkbeleid: Geen vuurwerk tenzij…

Bent u een echte vuurwerk liefhebber? Of juist helemaal niet? Lees dan vooral even door. Want de gemeenteraad heeft op 21 maart een besluit genomen dat het Rotterdamse vuurwerkbeleid verandert. Door dit besluit van de gemeenteraad is voortaan het afsteken van consumentenvuurwerk overal in Rotterdam verboden. Consumentenvuurwerk mag alleen afgestoken worden in de aangewezen vuurwerkzones. In die zones is vuurwerk afsteken toegestaan op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari. Het is de bedoeling dat ieder gebied een of meer vuurwerkzones krijgt. Ook zijn er al zones aangewezen zoals parken en kinderboerderijen waar zeker geen vuurwerkzone kan komen. Het nationale vuurwerk op de Erasmusbrug blijft bestaan. Maar wellicht zijn er elders in de stad ook locaties geschikt voor kleinere professionele vuurwerkshows. Het gemeentebestuur heeft alle gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités op korte termijn gevraagd om advies uit te brengen voor vuurwerkzones en voor locaties voor eventuele kleinere vuurwerkshows.

Naar aanleiding hiervan nodigt de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek haar bewoners uit om hun mening over dit onderwerp te geven. Dat kunt u doen door deze korte vragenlijst te beantwoorden.

Surf hiervoor naar: http://www.rotterdam.nl/his

Alvast bedankt.


Om de enquête in te vullen gaat u naar www.rotterdam.nl/his

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *