Reis in Rotterdams fabricaat naar het trammuseum

Op zaterdag 6 april is het Rotterdamse trammuseum aan de Kootsekade (Hillegersberg) voor het eerst in 2019 weer geopend. Tussen Rotterdam Centraal en het museum rijdt ieder uur een RET-tramstel dat in 1948/1950 werd gebouwd door de firma Allan aan de Kleiweg in Rotterdam. In het museum is de fototentoonstelling ’50 jaar tram in Schiebroek’ te bekijken.

Het trammuseum herbergt de grote historische collectie van het Rotterdamse openbaar vervoer, waaronder de paardenomnibus uit 1878 en de oudste Nederlandse metro uit 1966.
Met een speciale fototentoonstelling, een tram uit 1968 en een bus uit 1967 herleeft de geschiedenis van 50 jaar tram in Schiebroek.
Op het terras van Het Wachthuis kan men koffie met appeltaart en andere consumpties nuttigen, terwijl de jongere bezoekers zelf kunnen rijden in de mini-tram en -bus die de RET ooit bouwde voor Jeugdland. In de cabine van een oude RET-tram kun je jezelf trambestuurder voelen. De museumwinkel verkoopt leuke tramsouvenirs.

Ritten met museumtramstel
Om bezoekers naar het trammuseum te brengen rijdt op 6 april tussen het Centraal Station en de remise Kootsekade een van de topstukken uit de collectie: het Allan-tramstel (motorwagen 130 met bijwagen 1042), in 1948-1950 gebouwd door de Rotterdamse firma Allan.
Vertrektijden Centraal Station (spoor E op het Weena): 10.30 – 11.30 – 12.30 – 13.30 – 14.30 – 15.30

Ritten met historische bus
Vanaf metro Kralingse Zoom vertrekt tussen 10.05 en 15.05 ieder uur een bus uit de museumcollectie naar de Kootsekade.

Toegangsprijs trammuseum, inclusief retourrit per historische tram of bus
12 – 64 jaar: €5,00 Kinderen 4 – 11 jaar en senioren 65+: €3,00 RotterdamPas: gratis

(Rotterdams openbaarvervoer Museum en exploitatie van Oldtimers)

De 150 vrijwilligers van RoMeO hebben een hart voor Rotterdam en zijn geschiedenis. Zij zorgen voor het historisch erfgoed van het Rotterdamse openbaar vervoer. De collectie omvat 60 trams, 20 autobussen en twee metro’s die door Rotterdam en omstreken gereden hebben tussen 1878 en 2010. Zij verzorgen tussen mei en oktober de CityTour Lijn 10 en zij beheren het Rotterdamse trammuseum aan de Kootsekade. RoMeO verhuurt trams aan particulieren en bedrijven voor bijzondere gelegenheden. http://www.stichtingromeo.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *