Werkzaamheden tram en riolering Kastanjeplein

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan bij u in de buurt aan vervanging toe.
Van 5 tot en met 13 mei vernieuwt de RET de tramsporen op het Kastanjeplein. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Waar wordt er precies gewerkt?

Van 5 tot en met 13 mei vernieuwt de RET de tramsporen op het Kastanjeplein, vanaf de kruising met de Kastanjesingel tot net voorbij de kruising met de Wilgenlei.
Van 4 maart tot en met 2 juni vernieuwt de gemeente Rotterdam het riool op de Kastanjesingel. Omwonenden worden hierover door de gemeente Rotterdam geïnformeerd.

Wij wonen in de buurt. Wat betekent het voor ons?

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 22.00 uur.
In de nacht van 4 op 5 mei worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Om de veiligheid van de spoorwerkers te waarborgen wordt een stuk spoor verwijderd tussen de locatie van de werkzaamheden en de sporen waarover de tram blijft rijden.
Het verkeer, tram- en busreizigers krijgen te maken met omleidingen.

Verkeer

Ter hoogte van de werkzaamheden aan de tramsporen is het Kastanjeplein in één richting afgesloten voor verkeer. De weg blijft open in noordelijke richting. Het verkeer in zuidelijke richting kan gebruik maken van weg aan de oostzijde op het Kastanjeplein.

Reizigers

De werkzaamheden aan de trambaan en het vernieuwen van het riool hebben gevolgen voor tram en busreizigers.

  • Van maandag 4 maart tot en met zondag 2 juni rijdt tramlijn 25 niet door Schiebroek. Reizigers kunnen gebruik maken van pendelbus 725 als vervangend vervoer voor tramlijn 25. De pendelbus rijdt de tegenovergestelde route van de tram.
  • Van 27 april tot en met 12 mei wordt er ook gewerkt aan de tramsporen op de Melanchtonweg. Daardoor rijdt tramlijn 25 een aangepaste route vanaf tijdelijke halte Schieweg, langs metrostation Blijdorp, naar eindbestemming Diergaarde Blijdorp. Reizigers richting Schiebroek kunnen gebruik maken van metrolijn E richting Den Haag Centraal en bij metrostation Melanchthonweg overstappen op pendelbus 708 en bij metrostation Meijersplein overstappen op pendelbus 725.
  • Van 4 maart tot en met 2 juni rijdt buslijn 174 een aangepaste route richting Station Noord via de Meidoornsingel.

Wilt u meer uitleg over de werkzaamheden? Op maandag 25 februari a.s. kunt u tussen 18.30 en 20.00 uur binnenlopen bij de Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28. Het is een inloopbijeenkomst, dus u kunt zelf uw tijdstip kiezen. Tijdens deze bijeenkomst is de gemeente Rotterdam ook aanwezig voor meer uitleg over de rioolwerkzaamheden op de Kastanjesingel.

Kijk voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies op ret.nl/omleidingen, maak gebruik van de reisplanner of de RET Real Time App.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *