Peiling parkeren Meijersplein en omgeving

Beste bewoner,

De bewonersorganisatie Leven in Schiebroek hoort regelmatig klachten over de parkeeroverlast in de omgeving van het metrostation Meijersplein. Er wordt geklaagd  dat de parkeerplaatsen in de straat worden gebruikt door forensen,  ook al ligt er aan de overkant speciaal voor hen een P&R parkeerterrein. En er wordt geklaagd over langparkeerders die hier hun auto stallen om vanaf RTHA (Zestienhoven) te vliegen. Als  Bewonersorganisatie wil  Leven in Schiebroek  graag weten of bewoners inderdaad last hiervan hebben en zo ja op welke dagen en tijden. Ook willen wij weten of er bij overlast  naar uw mening maatregelen genomen moeten worden om de parkeerdruk te verminderen. In de praktijk zal dat  betekenen, dat er betaald parkeren door de gemeente wordt ingevoerd met parkeervergunningen voor de auto’s van de  bewoners in het gebied.

Gebied van het onderzoek:

Asserweg tot Meidoornsingel, Donnerstraat, Teltinghof  Reuderpad, Meijersplein Noord , Moddermanstraat, Diephuisstraat, Drionpad , Fockema Andreapad, Meijersplein Zuid, Naberstraat en Oppenheimstraat

Kosten betaald parkeren:

Bewoners in het gebied met betaald parkeren kunnen een parkeervergunning aanvragen. De gemeente is van plan om de kosten  voor de eerste vergunning op € 115,20 per jaar vast te stellen. (tarieven vanaf 1-1-2019) De tweede vergunning  kost € 248,40. Voor parkeren van bezoekers zijn er ook mogelijkheden. ( zie website gemeente).

Als op basis van de meningspeiling blijkt dat er parkeeroverlast is en dat een meerderheid wenst dat er maatregelen moeten worden genomen dan zal de bewonersorganisatie dit rapporteren aan de gebiedscommissie. Die zal hierover dan een advies  opstellen aan de gemeente Rotterdam.

Maar ook als een meerderheid aangeeft dat men geen parkeeroverlast ondervindt of dat men niet bereid is de kosten van de vergunning/betaald parkeren te dragen zal de bewonersorganisatie dit melden aan de gebiedscommissie. Die weet dan dat er geen reden of draagvlak is voor betaald parkeren.

Dit is dus en peiling voor en door bewoners. Indien u hier aan mee wilt doen vragen wij u de korte vragenlijst hieronder in te vullen en de lijst te versturen.

 

De peiling is anoniem maar u dient wel de straatnaam op te geven.

Vul hier de naam van uw straat in:

1. Ervaart u parkeeroverlast
janee

Indien nee vraag 2 overslaan

2. Indien u parkeeroverlast ervaart:

De overlast is op:
werkdagen
ochtendmiddagavond

Zaterdag
ochtendmiddagavond

Zondag
ochtendmiddagavond

3. Bent u voor of tegen de invoering van vergunning/betaald parkeren:
voortegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *