PETITIE VOOR BEHOUD BUSLIJN 174

Bus 174 is een belangrijke verbinding tussen vele zorgcomplexen en seniorenwoningen in 110-Morgen en Schiebroek. In 2014 is bij wijzigingen in buslijnen 174/35 rekening gehouden met de sociale functie hiervan. Helaas werd de frequentie toen al beperkt tot 1x per uur in de avond. Uiteraard komt dit het gebruik van de lijn niet ten goede, maar helemaal ’s avonds opdoeken gaat echt te ver. Het opheffen van bus 174 zorgt indirect voor meer eenzaamheid doordat bezoek ’s avonds middels OV onmogelijk is. Ook zorgcomplexen komen nog moeilijker aan personeel. OV zou niet alleen economisch maar met name ook servicegericht moeten zijn. Ondanks het feit dat zowel de Gebiedscommissie als het College ondersteunen dat een bus door de wijk gehandhaafd moet blijven, wil de Metropoolregio de buslijn ’s avonds toch opheffen.

Daarom zijn wij een petitie begonnen om vóór handhaving te pleiten. Via onderstaande link kan digitaal ondertekend worden.

https://bus174.petities.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *