Boomspiegels Peppelweg eindelijk aangepakt

Afgelopen week zijn de boomspiegels op de Peppelweg eindelijk netjes gemaakt. Banden eromheen, aarde en plantjes erin. Dat het toch zo lang heeft moeten duren! Er is wat over gebeld, gemaild en geschreven.

Maar het ziet er meteen heel anders uit. De BIZ Winkelcentrum Schiebroek spant zich in om onze winkelstraat weer een mooi en prettig aanzien te geven. Daar zijn we blij mee. Dat kunnen ze natuurlijk niet alleen, dus samenwerking staat voorop. Met vele partijen en vooral ook met de bewoners.

Naar aanleiding van de opknapbeurt kregen de bewoners een brief van de BIZ

Geachte buren,

Zoals u inmiddels wellicht heeft vernomen zijn de winkeliers van de Peppelweg, de Kerstroosstraat, het Ganzerikplein en het Rododendronplein verenigd in een BIZ (Bedrijven Investerings Zone). Dit houdt in dat alle ondernemers jaarlijks € 300,- op een gezamenlijke bankrekening storten en uitgeven aan zaken die de straat voor bewoners, consumenten en ondernemers verbetert. De gemeente verdubbelt het totaal gespaarde bedrag dus totaal is er jaarlijks een budget van bijna €50.000,- wat we met elkaar investeren in het winkelgebied.

We werken vooral aan het verbeteren van de uitstraling van het winkelgebied, de evenementen, de promotie en veiligheid. Hiervoor is een uitgebreid plan van aanpak gemaakt wat we in de komende jaren gaan uitvoeren.

Een groot onderdeel van het plan betreft het  verbeteren van de boomspiegels, de ruime zandvlakken rondom de bomen. Eindelijk is het zover! Ze zullen worden voorzien van opstaande betonnen banden waardoor de aarde kan worden opgehoogd. Vervolgens zullen de vlakken worden aangeplant met drie soorten planten. Er is uiteraard gelet op de geschiktheid van de planten voor onder bomen. Stichting Pameijer zal het onderhoud gaan uitvoeren.

De kosten van deze investering bedragen ruim € 18.000,-  in 2018 en in de opvolgende jaren zal er voor het onderhoud een jaarlijks bedrag van ca. € 5.000,- voor worden uitgegeven.

Een grote kostenpost en daarom schrijven we u deze brief! Graag willen we dat het project slaagt zodat dit geld niet ten onrechte is geïnvesteerd.  Hier hebben we uw hulp bij nodig. We willen u verzoekengeen honden meer uit te laten in de plantenperken en geen fietsen meer tegen de bomen neer te zetten. Het volgende project zal zijn het maken van een fietsenplan waarbij in de gehele straat het aantal fietsennietjes zal worden uitgebreid.

Voor uw woongenot is het ook van belang dat de straat er gezellig en groen bijstaat dus wij rekenen op uw medewerking. Elkaar er op aanspreken mag! Beschouw de plantenperken ook een beetje als uit eigen voortuintje!

Alvast enorm bedankt voor uw medewerking en we wensen u veel woon- en winkelplezier in Winkelcentrum Schiebroek.

  1. Suggesties voor de verbetering van de straat? Mail naar Stichting BIZ Winkelcentrum Schiebroek – stichtingwcschiebroek@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *