Wijkavond over ER-doelen van Schiebroek geslaagd

De dit jaar nieuw gekozen gebiedscommissie heeft onder meer als opgave om een nieuw gebiedsplan voor Schiebroek op te stellen. Alhoewel, dat Gebiedsplan wordt nu weer Wijkagenda genoemd, maar dat is zoiets als oude wijn in nieuwe zakken. In die Wijkagenda wordt een aantal doelen (maximaal vijf) benoemd die de ambities van de gebiedscommissie voor de komende vier jaar omvatten. Dat noemen we ER-doelen, omdat deze doelen in principe op de letters ER eindigen (zoals meER, mooiER, betER, schonER, veiligER, etc).

De wijkavond op 19 juni werd gehouden bij De Buurvrouw. Voor elk ER-doel was een ‘ronde tafel’ waar bewoners en leden van de gebiedscommissie met elkaar in gesprek gingen.

Met de resultaten van de wijkavond gaat de gebiedscommissie richting Rotterdam. De clusters (ambtelijke organisaties) baseren hun beleid op deze ER-doelen en de gemeenteraad zal in november van dit jaar daar de benodigde financiën voor beschikbaar stellen. De gebiedscommisieleden hebben heel veel informatie gekregen tijdens de wijkavond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *